Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]


 

  • Τοποθέτηση των αντικειμένων που χρειάζεται σε προσιτή θέση την οποία και θα γνωρίζει ο ασθενής.
  • Παρότρυνση του ασθενή να ζητά βοήθεια όποτε χρειάζεται.
  • Μην πιέζεται ο ασθενής, διαθέστε του επαρκή χρόνο για τη βάδιση.
  • Οι επιφάνειες δαπέδου στη μπανιέρα και το ντους να μην είναι ολισθηρές. Εξίσου σημαντική είναι και η διατήρηση του πατώματος ελεύθερο από ολισθηρά αντικείμενα.  
  • Εφαρμογή ενεργητικών και παθητικών ασκήσεων. Βοηθούν στη διατήρηση του εύρους της κινητικότητας της αρθρώσεων και στην ενίσχυση των μυών.
  • Χρήση βοηθητικών οργάνων και υποδημάτων. Να φορά παντόφλες και παπούτσια που εφαρμόζουν καλά, χωρίς ολισθηρές επιφάνειες και ψηλά τακούνια.

Τα παραπάνω αποφορτίζουν την πάσχουσα άρθρωση και δίνουν στον ασθενή ελευθερία κινήσεων. Στα βπηθητικά όργανα περιλαμβάνονται, η κοινή βακτηρία (μπαστούνι), βακτηρίες με στήριξη στις μασχάλες (δεκανίκια) και  οι βακτηρίες σχήματος «Π». Το μπαστούνι συνιστάται για την επίτευξη ισορροπίας του σώματος και τη μερική αποφόρτιση της αρθρώσεως, ενώ οι βακτηρίες μασχάλης και σχήματος «Π» απαλλάσσουν πλήρως την άρθρωση από το φορτίο. Τα κατάλληλα υποδήματα έχουν τεράστια σημασία για την βάδιση του ασθενούς. Ενισχύουν τη σταθερότητα της άρθρωσης και ελαττώνουν τις φορτίσεις στην πάσχουσα περιοχή. Γι’ αυτό και τα υποδήματα θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο βάθος και πλάτος, μαλακό δέρμα, πέλμα σταθερό, με κατάλληλες ανατομικές υποστηρίξεις και χαμηλό τακούνι. Η έγκαιρη χρησιμοποίησή τους θα βοηθήσει στην πρόληψη των παραμορφώσεων ελαττώνοντας τις φορτίσεις των αρθρώσεων κατά την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων του ασθενούς. Η επιλογή του κατάλληλου υποδήματος θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες και την κατάσταση του ασθενούς. Η βράχυνση του μέλους εξαλείφεται με την ανύψωση της πτέρνας και του πέλματος του παπουτσιού. Παρ’ ότι δεν θα αλλάξει την εξέλιξη της νόσου η ανύψωση θα βοηθήσει τη βάδιση και θα αφαιρέσει τις καταπονήσεις από άλλες αρθρώσεις. 

  • Χρήση κηδεμόνων και ναρθήκων. Βοηθούν στην καθημερινή δραστηριότητα του ασθενούς, βελτιώνοντας τη λειτουργική του ικανότητα.
  • Διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος στο σπίτι.

Βοηθήματα ασφαλείας σε χώρους υγιεινής, όπως στηρικτικοί βραχίονες τοίχων, ειδικά καθίσματα λουτρού, ανυψωμένα καθίσματα λεκάνης τουαλέτας και χειρολαβές για την εύκολη έγερση του ασθενή, είναι δυνατόν να ενισχύσουν την ανεξαρτησία του ασθενούς σε δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης. Μια υψηλή καρέκλα είναι καλύτερη για ασθενείς που στερούνται την πλήρη κάμψη των ισχίων και των γονάτων.  Τα βοηθητικά όργανα κουζίνας συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της λειτουργικότητας, στη διατήρηση της ενεργητικότητας και στην ελάττωση της επιβάρυνσης των αρθρώσεων. 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

 
Banner
Banner
Banner