Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]


     Το Αυχενικό Σύνδρομο είναι μια κατάσταση, η οποία είναι γνωστή σε όλους μας ως «πάθηση», αλλά στην ουσία δεν είναι. Περιγράφει μια σειρά δυσλειτουργιών που προκαλούν πόνο, δυσκαμψία, ζαλάδες, μουδιάσματα κ.α. και μπορεί να οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών.
    Πιο συγκεκριμένα ο όρος Αυχενικό Σύνδρομο χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις παθήσεις τις Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης (Α.Μ.Σ.Σ.), όπως αυχενική σπονδυλαρθρίτιδα, οπίσθιο συμπαθητικό αυχενικό σύνδρομο, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου. Συνήθως πρόκειται για την φθορά και τις μικροπληγές που επέρχονται με τον χρόνο στην περιοχή των σπονδυλικών δίσκων στο ύψος του αυχένα σας. Ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, κυρίως μετά τα 25 - 30 έτη.
     Πάρολη τη γενίκευση του όρου θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με την χρήση του. Ο πόνος στον αυχένα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ασθενής πάσχει από αυχενικό σύνδρομο. Για τη διάγνωση είναι σημαντική η πλήρης εικόνα και συμπτωματολογία του ασθενή.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

 
Banner
Banner
Banner