Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]


    Τα αίτια είναι πολλαπλά. Η πιο συχνή αιτία εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου είναι η κατάργηση της λόρδωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ευθειασμός) που οφείλεται στον τρόπο εργασίας και ζωής (κομπιούτερ, γραφείο, τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα κ.α). Άλλες συχνές αιτίες είναι τα τροχαία ατυχήματα ή τα κλιματιστικά. Ειδικότερα ένα τροχαίο ατύχημα ή κάποιος άλλος τραυματισμός ακόμα κι αν δεν προκαλέσει άμεση βλάβη στους αυχενικούς σπονδύλους μπορεί να οδηγήσει σε αυχενικό σύνδρομο εξαιτίας τραυματισμών των μαλακών μορίων όπως είναι οι μύες ή οι σύνδεσμοι της αυχενικής περιοχής. Ακόμα κι ο τραυματισμός ή κάποια πάθηση σε άλλη περιοχή του σώματος (π.χ. ώμος, ωμοπλάτη, άνω κορμός) μπορεί να οδηγήσει σε αντανακλώμενο πόνο στον αυχένα.
    Στα συχνά αίτια συγκαταλέγονται ακόμα και η αυχενική εκφυλιστική δισκοπάθεια, η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου ενώ με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οφείλεται και σε κάποιου είδους αρθρίτιδας (σπονδυλαρθρίτιδα).
    Τέλος, να αναφέρουμε ότι το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να κρύβει ψυχολογικά αίτια (άγχος). Μια κατάσταση που προκαλεί ιδιαίτερη πίεση, ένταση και φόβο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της έντασης των μυών, αλλά και ορισμένες φορές σε ταχύπνοια που όχι μόνο επιβαρύνει τους μύες του αυχένα, αλλά συχνά οδηγεί και σε πονοκεφάλους. 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.

 
Banner
Banner
Banner